Reacties na Cercle – KSV Roeselare: Naudts, Van Damme, Lambot en Haroun praten na over de 2-1 overwinning

Na een absoluut verdiende 2-1 overwinning tegen Roeselare zagen we alleen maar tevreden gezichten in de spelerstunnel. We polsten bij een aantal sleutelspelers van vandaag naar hun reacties na de wedstrijd.

We beginnen bij Arne Naudts die opnieuw op de juiste plaats stond en tekende voor zijn zevende doelpunt van het seizoen: “Ik scoor inderdaad op een afvallende bal, sta op de juiste plaats en trap zo hard als ik kan. Ik raak de bal eerlijkheidshalve niet zo goed, maar hij gaat in het doel en dat is het belangrijkste.”

En waar Naudts voor de voorsprong zorgde, hield Miguel Van Damme Cercle recht in de laatste minuten: “Dat was een belangrijke redding. Ik heb vandaag maar één echte redding moeten doen en dan moet je er natuurlijk staan. Als die er in gaat, blijf je met één punt achter.” Een fase waar hij als winnaar uitkwam door de ervaring die hij dit jaar heeft opgebouwd? “Vroeger zou ik daar misschien wat roekelozer gehandeld hebben, met als mogelijk gevolg dat die bal toch binnen gaat of je een penaltyfout maakt. Op zo’n momenten is het essentieel om rustig te blijven en de goeie beslissing te nemen.” Hoe voelt het om voor het eerste een volledig seizoen als eerste keeper onder de lat te staan? “Heel goed. Het is belangrijk voor mijn toekomst dat ik dit jaar wat ervaring kon opdoen, ook al is dat in tweede klasse. Na de degradatie van vorig jaar verwachtte ik wel om dit jaar mijn kans te krijgen. Dat ik het vertrouwen heb van de trainer doet heel veel deugd”.

Speelkansen krijgen is iets waar Benjamin Lambot al lang op hoopt. Hoe gaat hij daar mee om? “De wedstrijdsituaties waren vaak niet ideaal om in te vallen, maar ik heb me altijd klaar gehouden. Zo stond ik in de wedstrijd tegen Patro klaar voor de wissel toen de 1-1 viel. De voorbije twee matchen heb ik dan eindelijk mijn speeltijd gekregen en heb ik kunnen tonen wat ik waard ben. Ik voel me iedere minuut beter worden op het veld en ben tevreden dat ik vlot een volledige wedstrijd heb kunnen uitspelen. Nu is het belangrijk om ook de volgende weken te bevestigen wat ik vandaag getoond heb en mijn plaats in de ploeg te behouden door mezelf te blijven bewijzen op training en tijdens de match.

Kapitein Faris Haroun klonk zeer tevreden in zijn relaas van de wedstrijd: “In het openingskwartier was een beetje zoeken en net dan krijgen we helaas een domme goal tegen. Na dat tegendoelpunt hebben we wel onze draai gevonden en konden we enkele mooie acties op de mat leggen. Niet meteen met groot doelgevaar, maar we namen de wedstrijd wel in handen. Dankzij die penaltyfase wordt het voor de rust nog 1-1. Na de goede slotminuten van de eerste helft, starten we zeer sterk aan de tweede helft. Misschien hadden we het dan sneller die 3-1 moeten kunnen maken om de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen.”

Wanneer we de vier spelers het klassement voorleggen, klinkt het bij de vier spelers in koor: “We doen vandaag een uitstekende zaak in het klassement en het is belangrijk om de goede prestatie ook volgende week te bevestigen. Daarentegen moeten we onszelf ook geen onnodige druk opleggen en match per match bekijken. Antwerp staat nu nog vier punten voor, maar als we alle matchen winnen zullen we er dicht bij zijn.”

Lambot had nog een paar woorden over de supporters: “Vandaag hebben we gezien dat de ploeg de supporters nodig heeft. Ook en vooral wanneer we een mindere match spelen. Wanneer zij achter ons staan, geeft dat de nodige steun om er nog vol voor te gaan. De supporters hielpen ons vandaag om terug in de match te komen”.

Daarom: volgende week zondag 21 februari allemaal op post voor de wedstrijd tegen VV Coxyde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.