Voorbeschouwing KAS Eupen – Cercle: Cercle treedt voor de achtste keer aan tegen de Oostkantonners

Na twee weken van rust herneemt Cercle de competitie in de Oostkantons. Aan de Kehrweg geeft Groen-Zwart thuisploeg KAS Eupen partij. In eigen huis boekte Cercle een overtuigende 4-0 overwinning met doelpunten van Maertens, Yagan, Doumbouya en Naudts. Een prestatie dat onze favoriete vereniging hopelijk kan herhalen en dus niet met een koude douche terug naar Brugge wordt gestuurd. Hoe dan ook belooft het koud en nat te zullen zijn. Winterse neerslag zou uitblijven, maar lichte neerslag en een temperatuur van 3°C zijn nu ook niet bepaald ideale weersomstandigheden.

De historiek van onderlinge confrontaties tussen Cercle en Eupen is met zeven wedstrijden niet echt lang, maar toch iets ouder dan vaak vermoed wordt én met een paar opvallende constanten. De recentste wedstrijden voor dit seizoen dateren van het enige jaar dat Eupen in de hoogste afdeling aantrad. In het seizoen 2010-2011 won Cercle thuis met 2-1 met doelpunten van Owusu (tegenwoordig bij concurrent KSV Roeselare) en Reynaldo en speelde het gevleid 0-0 gelijk op het veld van Eupen. Ook acht jaar eerder haalde Cercle vier punten tegen Eupen. Thuis speelde Groen-Zwart 1-1 gelijk met een doelpunt van Narayaninnaiken en ging het in Eupen met de overwinning aan de haal na twee goals van Budtz. Cercle promoveerde in dat seizoen naar de hoogste voetbalklasse en kersvers promovendus Eupen werd dat jaar tweede op vijf punten van Cercle. Wanneer we nog eens 32 jaar verder in de tijd terug reizen komen we in het seizoen 1970-1971 terecht. Ook dat jaar kon Cercle de promotie van tweede naar eerste klasse afdwingen én behaalde het vier punten in de wedstrijden tegen Eupen. Thuis won Groen-Zwart met 1-0 en speelde het 0-0 gelijk in Eupen. Cercle verloor dus nog nooit tegen Eupen, maar het kon dus evenmin nooit meer dan vier punten per seizoen sprokkelen tegen de Oostkantonners. Misschien kunnen de troepen van Vanderbiest morgen voor een trendbreuk zorgen.

Momenteel staat Cercle op een vierde plaats met drie punten voorsprong op hun Eupen. Bij winst én puntenverlies van Brussels of Tubeke kan Groen-Zwart naar de derde plaats klimmen. Eupen moest na het gelijkspel van Roeselare op het veld de Lierse hun vijfde plaats laten aan de West-Vlamingen. Na twee overwinningen tegen KSK Heist (3-1) en Patro Eisden Maasmechelen (1-2) hopen de troepen van Jordi Condom echter sportieve revanche te nemen voor hun 4-0 nederlaag tegen Cercle en hun plaats in de subtop veilig te stellen. Ze wonnen vorig weekend alvast een oefenpartij tegen de U21 van Standard Luik (3-1). Bij de Oostkantonners is Hendrik Van Crombrugge nog niet fit en is Jeffrén Suarez in Spanje bij zijn pasgeboren zoon. Vermoedelijk stelt de Spaanse trainersstaf van Eupen dezelfde startelf op als tegen Patro: Niasse, Al Abdulrahman, Kenne, Garcia, Dufour, Taulemesse, Onyekuru, Ocansey, Hackenberg, Afif en Timmermans.

Bij Cercle zijn Luissint, Verkindere, Maertens en De Oliveira nog steeds buiten strijd. De selectie die afreist naar Eupen bestaat dus uit: Vanbelle, Streckx, Vandevelde, Jutten, Naudts, Valcke, Bourdin, Vandamme, Lambot, Verkindere, De Kegel, Vandewalle, Doumbouya, Dewaele, Van Roose, Haroun, Vanacker, De Bie, Yagan en Simoens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.