ASV Geel – Cercle: voorbeschouwing

Vanavond treedt Cercle op De Leunen aan tegen Allemaal Samen Verbroedering Geel, kortweg ASV Geel. Na de 4-0 overwinning tegen Seraing en verovering van de derde plaats hoopt Cercle minstens deze positie te behouden of mits verlies van Tubeke de Brabanders bij te benen op de tweede plaats. Hoe dan ook staan plaatsen twee tot zeven in het klassement op een zakdoek.

De Zotten staan momenteel op de veertiende plaats met 16 punten. Eén van die punten kwamen ze in de heenronde nog halen op Jan Breydel. In een dramatische slotfase gaf Cercle een oververdiende 3-1 voorsprong uit handen. Geel-spits Berben scoorde in de 87ste minuut op aangeven van ex-Cerclist Muzaqi de aansluitingstreffer en twee minuten later legde Allegria de 3-3 eindcijfers vast. Sinds die voor Cercle onheuglijke septemberavond wijzigde er wel één en ander in de Geelse kleedkamer. De Kempenaars moesten eerder de maand hun creatieve middenvelder Geert Berben laten gaan naar streekgenoot Lommel United en in november al schoof de ploeg trainer Eric Franken aan de kant ten voordele van de 33-jarige Vincent Euvrard. De iets oudere fans herinneren Euvrard zeker nog als Cerclespeler die na het doorlopen van de jeugdreeksen in 2001 bij de A-kern aantrad. Na het seizoen 2001-2002 plukte Racing Genk hem weg uit Brugge, om er bijna tien jaar later opnieuw aan te treden in het shirt van STVV. Onder Euvrard behaalde Geel zes op negen in wedstrijden tegen Tubeke, Roeselare en Antwerp. Vorige week verloren ze maar nipt met 2-1 van leider Antwerp nadat ze eerst op voorsprong kwamen met een doelpunt van Jutten.

Cercle hernam vorige week succesvol de competitie na een goede stage. Coach Vanderbiest bekeek het met een goedkeurend oog: “De zege tegen Seraing hebben we zelf afgedwongen. We zijn snel voorgekomen en hadden al een kans op 2-0 toen het nog elf tegen elf was. Ons tweede doelpunt valt dan meteen nadat zij met tien vallen. Dus ja, dan zit je in een zetel”. Bij de spelers ziet hij een goede mentaliteit: “Het is nieuw jaar en na goede stage en een goede start heb de indruk dat ze er weer iets meer in geloven”. Ook over de aanwinsten is Vanderbiest tevreden: “Luissint en De Oliveira zijn aanwinsten, maar op één match kan je natuurlijk niet alles oordelen”.

Afgelopen week vonden Ivens en Bossekota een nieuwe ploeg. Beiden worden uitgeleend, Ivens wordt voor anderhalf jaar gehuurd door Deinze, Bossekota gaat voor een half jaar aan de slag bij Seraing.

Voor de selectie van vanavond viel er uit de ziekenboeg minder goed nieuws te vernemen. Mathieu Maertens is minimum vier weken buiten strijd met een liesscheur. In de tweede helft tegen Seraing is hij bij een duw met zijn voeten in het gras blijven steken. Er wordt gehoopt Mathieu half februari voor de wedstrijd tegen Roeselare te kunnen recupereren. De trainersstaf geeft aan dat er zal moeten geschoven worden, maar er zeker een oplossingen gevonden kan worden. Zo kan bijvoorbeeld De Oliveira ook op de tien uit de voeten. Onze nieuwe aanwinst is echter zelf onzeker voor de wedstrijd na een contact op training die een mogelijk kwetsuur aan de mediale band van de knie veroorzaakte.

De groen-zwarte selectie voor de wedstrijd bestaat dus uit: Van Damme, Luissint, Vanbelle, Sterckx, Naudts, De Oliveira (o.v.), Valcke, Bourdin, Lambot, De Kegel, Doumbouya, Dewaele, Van Roose, Haroun, Van Acker, Yagan, De Bie. Aangevuld met nog twee te selecteren spelers uit het kwartet Vandevelde, Verkindere, Vandewalle en Simoens die gisterenavond meespeelden met de beloften.

Bij Geel start waarschijnlijk met dezelfde elf als vorige week: Vromans, Scheelen, Spies, Van den Ackerveken, Celen, Christiaens, Reuten, Bracké, Gielis, Jutten en Cauwenberg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.