Reacties na Cercle – Seraing: Debutant De Oliveira en de ervaren Vanbelle reageren na de overwinning

Cercle won afgelopen zondag met overtuigende 4-0 cijfers van Seraing. Kort na de wedstrijd haalden we in de wandelgangen van Jan Breydel Daniel Rodrigo de Oliveira en Wesley Vanbelle voor onze microfoon.

Bij zijn eerste optreden in groen-zwart shirt was De Oliveira meteen goed voor een assist en een doelpunt. Een beter debuut kon hij zich moeilijk dromen. De Oliveira voelt zich goed bij Cercle: “ik voelde me zeer welkom en mijn eerste indrukken zijn positief. Cercle is een ploeg met goede spelers, maar vooral ook een team dat vertrouwen geeft en dat heb ik graag”.
In de wedstrijd bleek duidelijk dat De Oliveira graag de ruimte op zoekt: “Ruimte is inderdaad belangrijk voor mij. In vergelijking met Deinze speel ik hier op een groter en nieuwer veld [lacht]. Ik hou van een groot veld, want daar heb ik de ruimte om te lopen.”
Onze Braziliaan is duidelijk een ander type spits dan Lonsana Doumbouya, maar hij ziet zeker mogelijkheden om samen te spelen: “Wij spelen op een andere manier, ja. Terwijl hij liever met de bal aan de voet speelt, zoek ik liever de ruimte op. Hij is een goede speler en zie ik ons zeker samen spelen. Ik kan ook als tweede aanvaller of als middenvelder spelen”. Ook met de andere spelers loopt de communicatie goed: “Ik speelde nog samen met Yagan bij White Star Brussel, dus combineren en communiceren gaat vlot”.
Met een doelpunt en een ommehaal als assist speelde De Oliveira zich meteen in de smaak bij het publiek: “Ik hou ervan om creatief te spelen, ook in moeilijke fases. Het publiek mag zich zeker aan meer mooie acties van mij verwachten”. We kijken er in ieder geval na uit.

We vroegen aan Wesley Vanbelle wat hij van de twee nieuwe aanwinsten vond: “Luissint en De Oliveira zijn absoluut aanwinsten. Het zijn allebei jongens die ervaring hebben en in tweede klasse al ’t een en ’t ander bewezen hebben. Hun aanwezigheid is alleen maar goed voor het team. Hoe meer concurrentie, hoe scherper iedereen is en hoe hoger het niveau getild wordt.”
Vanbelle was trouwens zeer tevreden met de zege: “Het is plezant om 2016 zo te starten. Zeker omdat we een goede stage achter de rug hebben die heel heel positief was voor het groepsgevoel. We hebben in Cyprus hard gewerkt en bij momenten goed afgezien. We zijn dus met een goed gevoel teruggekeerd uit Cyprus en hopelijk kunnen we daar nu de vruchten van plukken. Gezien de resultaten van gisteren, denk ik ook dat we een goede zaak doen ten opzichte van de teams rond ons.”
Het is natuurlijk wel belangrijk dat die lijn wordt door getrokken: “We hebben nu een aantal wedstrijden tegen ploegen waar we in de heenronde wel wat punten hebben tegen gepakt. Het is dus belangrijk dat we in komende 6 of 7 wedstrijden nog wat punten kunnen sprokkelen. Zodat we met een goed gevoel aan de wedstrijden tegen onze rechtstreeks concurrenten kunnen beginnen.” We hopen met Wesley mee.

Tot zaterdag in Geel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.