Voorbeschouwing Cercle – Lommel: Groen-Zwart treft Lommel United in de laatste wedstrijd van de heenronde

Met een thuiswedstrijd tegen Lommel United staat zondagnamiddag de laatste wedstrijd van de heenronde in de Proximus League op het programma. Cercle staat momenteel op een met Union gedeelde vierde plaats, in achtervolging op Tubeke dat leidt met zeven punten voorsprong. Eupen en Antwerp bezetten plaats twee en drie met vier punten voorsprong. Hun duel wordt trouwens, net als Union-Deinze, omwille van veiligheidsredenen uitgesteld naar een latere datum. Groen-Zwart kan dit weekend dus alleen vierde worden en meteen dichter bij de derde plaats sluipen.

Na een mooie zeven op negen met uitwinst tegen Antwerp en Deinze hoopt Cercle tegen Lommel opnieuw een thuiszege te boeken. De laatste overwinning in het Jan Breydelstadion dateert van de doelpuntrijke wedstrijd tegen Eupen midden oktober. Lommel staat momenteel nipt binnen de top acht en moet winnen om deze plaats met zekerheid te behouden. De mannen van trainer Bart De Roover konden dit seizoen nog maar één keer buitenhuis winnen en scoorden tot op heden maar één keer tegen een ploeg uit de top tien. Ondanks die cijfers draait het groen-witte legioen de voorbije tien jaar vaak mee in de top van tweede klasse. Ook Cercle-coach Vanderbiest weet dat Lommel normaal altijd top vijf speelt en een voetballende ploeg is: “Als wij kunnen voetballen en ruimte krijgen, spelen we altijd iets beter, dus normaal gezien zou de tegenstander van zondag ons wel moeten liggen.”

Fred Vanderbiest stond deze week trouwens even in het middelpunt van de belangstelling toen bekend raakte dat Oud-Heverlee Leuven uitdrukkelijk naar zijn diensten als oefenmeester hengelde. Onze trainer ging in gesprek met de Leuvenaars, maar ondanks voorbarige berichten in de media, besloot hij verder te willen werken aan het project dat hij bij Cercle begonnen is. Vanderbiest voelt zich ook goed bij zijn keuze: “Als je er nadien niet meer over nadenkt, dan weet je dat je de goeie keuze maakte. En dat is ook het geval.”

De spelersgroep zelf heeft allerminst ‘geleden’ onder de commotie over de eventuele trainerswissel. Ze hebben deze week een goede trainingsweek met vaak pittige trainingen achter de rug. Axel Bossekota doet momenteel nog wedstrijdritme op bij de beloften. Tibo Van de Velde is door een enkelblessure nog niet wedstrijdfit, maar traint wel al met de groep.

Bij Lommel zien we dat aanvallers Dylan De Belder en Christophe Bertjens dit seizoen elk zes doelpunten op hun naam mochten schrijven. Kapitein Wouter Scheelen, vorige wedstrijd nog gekwetst, volgt dichtbij met vijf goals. Aanvaller Dylan De Belder, dit seizoen door Waasland-Beveren bij Lommel gestald, is trouwens geen onbekende voor Cercle. In de finale van Play-Off 2 van seizoen 2011-2012 scoorde hij in het shirt van Bergen zijn eerste doelpunt bij de profs en ook later zou hij voor dezelfde ploeg nog scoren tegen Cercle. Een jaar geleden oefende De Belder drie maanden mee met Cercle, maar in januari tekende hij uiteindelijk bij Waasland-Beveren.

De selectie van Cercle bestaat uit: Miguel Van Damme, Thomas De Bie, Wesley Vanbelle, Jonas Ivens, Pierre Bourdin, Dennes De Kegel, Gilles Dewaele, Thibaut Van Acker, Karel Van Roose, Benjamin Lambot, René Sterckx, Ayron Verkindere, Mathieu Maertens, Faris Haroun, Laurenz Simoens, Ivan Yagan, Sam Valcke, Arne Naudts en Lonsana Doumbouya.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.