Brilscore in Cercle – Lommel United: Aanvalslustig maar onzorgvuldig Cercle blijft steken op een gelijkspel tegen Lommel

Na het verlies van Tubeke en het uitstel van de topper Eupen-Antwerp kon Cercle mits winst dichter bij het leidende trio sluipen. Vanderbiest behield zijn opstelling van vorige week en hoopte met aanvallend spel snel op voorsprong te komen. In het openingskwartier van iedere helft resulteerde dit in een dynamisch en aanvalslustig Cercle, maar Groen-Zwart was te onzorgvuldig om een doelpunt en dus een overwinning uit de brand te slepen.

In de vijfde minuut leverde het aanvalsspel van Cercle een eerste mooie doelkans op. Vanbelle krulde zijn trap mooi voorbij de Lommelse muur en Doumbouya tikte de bal tegen de netten. Helaas stond de lijnrechter reeds met zijn vlag in de lucht voor buitenspel. Het doelpunt werd terecht afgekeurd. Amper een paar tellen later verscheen Cercle opnieuw voor het doel van Lucas Pirard. Een lage voorzet van Valcke werd met de nodige moeite weggewerkt door een onzekere acterende Lommelse verdediging.

Na de openingsminuten herstelden de bezoekers hun organisatie en het evenwicht in de partij. Bertjens kreeg in de dertiende minuut de ruimte voor een schot, maar zijn bal ging over het doel. Kort daarna moest Van Damme goed tussenkomen op een poging van Gaethofs. Ondertussen lukte het Maertens om aan de overzijde de bal na een mooie actie in de korte hoek te plaatsen, waar ook keeper Pirard attent aanwezig was. Met pogingen aan beide zijden ging de wedstrijd in het openingskwartier goed op en neer, maar daarna zakte het tempo wat uit de partij. Een gele kaart voor de Dylan De Belder voor opzichtig handspel was kort voor het halfuur nog het voornaamste wapenfeit. Onder aanmoediging van kapitein Haroun probeerde Cercle opnieuw meer tempo in de wedstrijd te brengen. De beste kans voor de rust was echter voor Lommel. Van Damme had twee pogingen nodig om de trap van De Belder te klemmen.

Cercle kwam met veel aanvalslust uit de kleedkamer en dat leverde bijna een doelpunt op. Een voorzet van Valcke bereikte Yagan, zijn schot week af waardoor de bal in hoekschop verdween. Kort nadien verdween ook een goed laag gehouden knal van Van Acker via een Lommels lichaam buiten. In de daaropvolgende hoekschop kreeg Yagan een nieuwe kans, maar ditmaal trapte hij de bal zelf ruim naast het doelhout. Aan de overzijde kon Van Damme een poging van De Belder makkelijk oprapen en iets later een schuiver van opnieuw De Belder in twee tijden klemmen. Met een goed schot van Maertens dat net over de kruising zweefde, ging de aanvalsdrang weer wat liggen. Met achtereenvolgens Naudts, Bossekota en Sterckx gooide Vanderbiest in het slotkwartier drie frisse spelers in de ploeg om alsnog een doelpunt te forceren. Veel uitgespeelde kansen leverde dat niet meer op, daarvoor was Groen-Zwart vaak te statisch en onzuiver in de aanval. Pirard moest weliswaar nog een parade uit de kast halen op een schot van Naudts en een trap van Haroun krulde net naast de paal. De wedstrijd bleef dus steken op een scoreloos gelijkspel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.