Naudts, Sterckx en Vanbelle praten na over de 1-0 overwinning tegen Coxyde

Een handvol minuten voor het einde van de wedstrijd wist invaller Naudts met zijn doelpunt de drie punten thuis te houden. Een bijtijds inspiratieloos voetballend Cercle vond maar moeilijk een oplossing tegen een goed georganiseerde tegenstander. Lange tijd zag het er dan ook naar uit dat we net als tegen Roeselare met een punt tevreden moesten zijn.

Wesley Vanbelle is het daar niet mee eens: “Tegen Roeselare voetbalden we beter en creërden we meer uitgespeelde kansen. Het was toen vooral een kwestie van efficiëntie dat we nalieten om de wedstrijd dood te doen. Vandaag (gisteren, nvdr) gaven we net als zondag ook niet veel weg. De tegenstander was gekomen voor een punt en trok een dubbele gordel op, dat is natuurlijk hun goed recht. Bij ons was wel het te traag en te inspiratieloos bij momenten. Soms een beetje overhaast ook, zeker in de tweede helft. Met nog een halfuur op de klok speelden we op lange ballen. Wedstrijden als deze, zijn er die je moet winnen op karakter. Het is niet dan altijd mooi, maar zo zullen we er in tweede klasse nog meer hebben.”

20151007_cercox_foto1

Debutant Sterckx sluit zich daar bij aan: “We hadden het moeilijk om het blok van Koksijde te ontwrichten. De trainer gaf me bij mijn wissel ook mee dat we iets rustiger moeten spelen. Dit zijn wedstrijden waarbij het belangrijkste is om de drie punten te halen. De match van vandaag is wel niet ons normaal niveau, dat kan zeker beter.”

Gelukkig kon Naudts de wedstrijd nog redden door te scoren op een voorzet van Valcke, al was dat met wat geluk: “Ik verschoot dat de bal nog bij mij kwam, want een verdediger zette nog zijn been. Toch mistte die zodat ik in extremis nog mijn rechtervoet tegen de bal kan zetten en scoren.” De opdracht van een spits is natuurlijk om te scoren, maar hoe voelde Naudts de wedstrijd aan: “Tegen een ploeg als Coxyde is het altijd moeilijk om de goal te maken. Een keer als die valt, gaat het allemaal wat vlotter. Toch duurde het deze wedstrijd weer lang. Het belangrijkste is dat we op het einde nog kunnen scoren en de match naar ons toe kunnen trekken.”

Dankzij de drie punt klimt Cercle naast Antwerp naar de tweede plaats op één punt van leider Eupen. De wedstrijd tegen Eupen komende zondag belooft dan ook een echte finale voor het periodekampioenschap te worden. Naudts blikt vooruit: “Eupen is een zeer goede ploeg en het beste is natuurlijk dat we die wedstrijd winnen. We moeten met vertrouwen naar die match toeleven en we gaan er in ieder geval alles aan doen om de overwinning thuis te houden.” Wesley Vanbelle knikt instemmend: “Zondag spelen we met Eupen tegen een goed voetballende ploeg die graag zelf het spel maakt. Dat zorgt er ook voor dat ze heel veel ruimte weggeven en de tegenstander laten voetballen. Het wordt een geheel andere wedstrijd dan vandaag. Dat Antwerp gelijk speelt is positief nieuws voor ons. Al moeten we daar op zich niet te veel mee bezig zijn. Onze ambitie is bovenin mee te draaien en dat lukt voorlopig vrij goed.”

20151007_cercox_foto2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.