Reactie Maertens na Westerlo – Cercle: “We moeten de match van vandaag doortrekken naar zondag”

Na de wedstrijd overheerste de ontgoocheling bij de spelers en was het hengelen naar een reactie. Uiteindelijk werd Mathieu Maertens bereid gevonden voor een korte reactie.

Ook hij baalde bij de 3-2 nederlaag: “Het is weer een ontgoocheling dat we de match in de laatste minuten weggeven. Ik denk dat er niets aan de hand was tot aan de 2-2 in de 85ste minuut en het mentaal weer begint te spelen. Tot dan waren we absoluut beter dan Westerlo. We hadden vandaag niets te verliezen en zijn naar hier gekomen om te voetballen. Dat is vaak goed gelukt en dan is het nog eens zo jammer dat in de laatste minuten die twee doelpunten vallen. We moeten daar echter lessen uit trekken en die twijfel er uit proberen te krijgen in de volgende matchen”

Maertens had vandaag ook een rol in beide doelpunten van Cercle. Behalve de penaltyfout op hem, scoorde Mathieu ook zijn derde doelpunt van dit seizoen. “Benjamin Lambot maakt de actie en speelt Wesley Vanbelle aan die, zoals opgedragen door de trainer, de bal perfect voor doel brengt. Ik had de bal maar binnen te tikken. De penalty was trouwens volkomen terecht en ik denk zelfs dat er in de eerste helft een penaltyfout op mij mocht gefloten worden.”

Cercle stoot helaas niet door in Beker, maar met de wedstrijd tegen Heist staat er snel een nieuwe tegenstander op het programma. “Het is jammer dat we 1-2 niet hebben kunnen vasthouden, het zou een mooie overwinning geweest zijn. Ik denk wel dat we met opgeheven hoofd de match mogen verlaten. De Beker is nu helaas gepasseerd, maar we moeten de match vandaag doortrekken naar zondag en tegen Heist een goed resultaat neerzetten”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.