Cercle delft het onderspit tegen de Pallieters

Had Cercle de kater na de nederlaag tegen KV Mechelen doorgespoeld en was het klaar om zich nogmaals langs PO3 te redden? Dat was de vraag die beantwoord moest worden in dit Paasweekend. In de eerste wedstrijd tegen Lierse trad Cercle aan op een nieuw veld en onder een nieuwe coach. Na een stevige voorbereiding paste Dennis van Wijk het elftal op vier posities aan. De Kegel en Dewaele vervingen de geschorste Cornelis en Dussenne, Godee en Van Roose namen plaats op het middenveld.

De Pallieters waren bij de aanvang van de wedstrijd verantwoordelijk voor de druk naar voor. Cercle kwam er amper aan te pas en de verzorging van Kabananga na een aangetrapte bal was het enige wat we van Cercle konden noteren in het eerste minuten. De troepen van van Wijk bleven nerveus acteren. Werner moest een eerste keer zijn kunnen tonen op een stevige uithaal van Benson uit tweede lijn.

Het openingsdoelpunt viel dan ook uit de lucht. Buysse zette de bal voor van op links en na mistrappen van Godee belandde de bal uiteindelijk bij Kristof D’Haene. Hij trapte de bal hard voorbij Bajkovic en zette Cercle op een 1-0 voorsprong. Een paar tellen later zette de doelman van Lierse de score bijna op 2-0 toen een poging van Kabananga caramboleerde op zijn voet en in een boog richtig doel vloog. Bajkovic was echter attent genoeg om de bal voor de lijn uit zijn kooi plukken. Aan de overzijde mocht Souleymane Diomande op wandel door de defensie en plaatste na een een-twee-tje de bal voorbij Werner. Gelukkig bracht de paal redding.

Lierse bleef aanhoudend druk zetten waarna Bourdin stevig tussenbeide moest komen om El Messaoudi van een doelkans te houden. Vlak voor het halfuur hingen de bordjes alsnog gelijk. Op aangeven van Wanderson trok Velikonja als een schicht naar het doel en schoof de bal onder Werner in de verste hoek. Cercle slaagde er niet om daar iets tegenover te plaatsen. Het was daarentegen Lierse dat bleef dreigen en nog geen vijf minuten later verdiend op een 1-2 voorsprong kwam. Zizou bereikte de centraal staande Wanderson die zich rond de Cercle verdediging draaide en de bal langs Werner in doel schoot.

Met een botsing tussen Kabananga en Bajkovic, een opportunistisch schot van Kasmi en een gekraakt schot van Godee leek het verhaal van de eerste helft geschreven. Het zag er naar uit dat Cercle met een achterstand zou gaan rusten tot Lierse met een domme terugspeelbal nog een hoekschop cadeau deed. Buyl zette de kort genomen hoekshop strak voor doel, waar Gilles Dewaele klaarstond om de bal langs de onderkant van de lat binnen te koppen. 2-2 en Groen-Zwart kon alsnog met een gelijkspel gaan rusten.

De tweede helft werd met dezelfde twee elftallen op gang getrapt. Cercle kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en Karel Van Roose mocht de eerste kans van de tweede helft op zijn naam schrijven. Zijn schot vanuit de kluts in de zestien werd gered door Bajkovic. Lierse kon dreigen toen Buysse de aalvlugge Benson niet kon bijhouden. Zijn schot ging gelukkig over het doel van Werner. Van Wijk haalde Buysse in de zestigste minuut naar de kant. Faris Haroun nam zijn plaats in en D’Haene schoof een rij achteruit.

Cercle kon de dreiging aanhouden en we konden kansen noteren van Godee en Maertens, al dan niet vanuit buitenspel. Ook Buyl ging zijn kans, maar Bajkovic hield de 2-2 op het bord. Lierse kwam het laatste kwartier steeds meer onder de druk van Cercle uit. Werner reageerde gepast op een vrije trap van Lierse waarbij de bal niet uit de zestien wegraakte. Lierse kon de bal in de ploeg houden, waar Kasmi de actie kon maken. Zijn trap belandde via het hoofd van Bourdin in doel. Met nog tien minuten op de klok was het Groen-Zwarte legioen dus opnieuw op achtervolgen aangewezen.

Van Wijk greep in en voerde een aanvallende wissel door. Joey Godee en Karel Van Roose werden naar de kant gehaald, in hun plaats kwamen Sukuta-Pasu en Muzaqi. Albian toonde zich met twee mooie trappen op doel, maar die gingen respectievelijk op de paal en naast het doelhout. Ondertussen ging Lierse steeds meer tijd rekken, wat Cercle in het slot vijf minuten extra tijd opleverde om alsnog een punt uit de brand te slepen. In tegenstelling tot kansen leverde dat vooral zenuwachtig voetbal op en kon Cercle geen aanspraak meer maken op de ultieme gelijkmaker.