Reacties na Lierse – Cercle: “We moeten boos zijn dat we vandaag hier verloren hebben”

Vanavond trok Cercle naar het Lisp om daar de strijd aan te gaan met de laatste in de stand. Helaas won Lierse het duel met 2-1 en hielden de Pallieters de drie punten thuis. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er geen blije gezichten te bespeuren vielen op weg naar de bus. Thibaut Van Acker en Karel Van Roose waren desondanks bereid om ons kort te woord te staan.

Dat het vandaag niet goed was, beseften ze ook. Van Roose: “Met amper een paar ballen tussen de palen was het te weinig vandaag. We waren niet rustig aan de bal en dan is het moeilijk voetballen. De druk speelde misschien mee, maar we moeten geen excuses zoeken. We hadden ons lot vandaag in eigen handen, maar we hebben er niets mee gedaan. De goede zaak die we vandaag konden doen is verpest. Zeker als je de andere resultaten hoort.” Ook Van Acker beseft dat er vandaag een uitstekende kans verkeken werd, ook al had hij een goed gevoel voor de match: “Ik denk dat niemand het resultaat van vandaag zag aankomen. Als we ons normale spel spelen, dan mogen we hier niet verliezen en zeker niet tegen tien man. We waren goed goed geconcentreerd voor de match, iedereen stond op scherp en wou er vol voor gaan. Als je dan ziet hoe we de match starten, met schrik om in duel te gaan en druk te zetten. Uit schrik om een tegengoal te slikken. Hoewel we beseften hoe belangrijk de wedstrijd is, geven we die uit handen door niet te voetballen en geen kansen te creĆ«ren.”

Ziet hij een verklaring waarom Cercle geen gebruik kon maken van de man-meer-situatie? “Als we normaal voetballen en de bal van links naar rechts laten gaan, dan komt er ruimte vrij. Zeker tegen tien man. Maar ik denk dat we amper een kans bijeen gevoetbald hebben en dat is absoluut een werkpunt naar volgende week toe. Ik denk dat we morgen zeker moeten napraten over vandaag”. Dat er morgen een hartig woord gepraat zal worden, gaf ook Van Roose aan: “De trainer zei in de kleedkamer dat hij vandaag geen uitspraken wou doen, omdat hij anders foute dingen zou zeggen.”

Hoe kijken de speler nu naar de volgende matchen? Van Acker: “In de aanloop van de volgende wedstrijden moeten we vooral naar onszelf kijken. Nu moeten we eerst tegen Waregem vol aan de bak. We hebben nu genoeg tijd tot zaterdag om onze hoofden leeg te maken en er dan vol tegenaan te gaan. Met nog vier wedstrijden zijn er geen excuses meer. We moeten gewoon naar onszelf kijken en met de druk moeten we kunnen omgaan”.

Tot slot waren we benieuwd naar de impact van het verlies op de spelers “We moeten boos zijn dat we vandaag hier verloren hebben, maar we mogen elkaar nu niet beginnen afmaken. We zijn een ploeg die goed aan elkaar hangt en ik denk dat we vanuit onze mentaliteit opnieuw goed voetbal moeten brengen. De volgende wedstrijd spelen we terug thuis met onze supporters in steun” besloot Thibaut Van Acker.

Origineel gepost op www.cerclebrugge.be.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.