Reacties na Cercle – Anderlecht: Buysse, Buyl en Van Roose na de 0-2 nederlaag

Door het verlies van een paar rechtstreekse concurrenten had Cercle de opportuniteit een goede zaak doen in het klassement. Anderlecht kon echter op zijn beurt de kloof met Club Brugge verkleinen en trok in de wedstrijd van zondagavond het laken naar zich toe. Hoewel Groen-Zwart in de tweede helft, onder meer door de inbreng van Jinty Caenepeel aan de rust, nadrukkelijker aanwezig was in de wedstrijd stond na 90 minuten de 0-2 op het bord. In de reacties na de match weerklonk een zekere berusting in de nederlaag. Bart Buysse verwoordde het als volgt: “Ik denk dat we deze wedstrijd nog 100 jaar spelen en nog altijd niet zullen winnen. In de eerste helft hadden we teveel respect voor Anderlecht en voetbalden we te afwachtend. Hoewel ze vandaag niet uitstekend waren, speelde Anderlecht dankzij hun individuele kwaliteit makkelijk de bal rond. In de tweede helft kwamen wij echter beter uit de kleedkamer en konden we ze iets meer onder druk zetten”.

Stephen Buyl sluit zich daar bij aan: “Na de rust hebben we de tegenstander beter aangepakt. We zetten hoger druk en daaruit vloeiden wel een paar kansen voort. Tot aan de 85ste minuut deden we zelfs mee voor de 1-1, maar dan valt de 0-2 en weet je dat het over is. Het is dan jammer dat er uit onze kansen niet eentje binnen viel.”

Het is natuurlijk geen geheim dat het aanvallend Cercle niet zo voor de wind gaat. Buysse beaamt dat: “16 doelpunten in 24 wedstrijden is onwaarschijnlijk en het is dan ook een wonder dat je nog 23 punten haalt. Je ziet dat we toch een beetje individuele kwaliteit in de aanval missen. We voetballen tot op 16 meter van het doel van de tegenstander, maar dan gebeurt er niets meer met de bal. Ik weet ook niet goed waar het aan ligt, maar we moeten samen aanvallen en samen verdedigen en dat hebben we vandaag geprobeerd.” Dat de terugkeer van Kabananga uit de Africa Cup daar verandering in kan brengen, dat weet ook Stephen Buyl: “We missen inderdaad Junior als targetspits. Hij is een speler die vooraan gestalte brengt, een bal kan bijhouden en met een voorzet iets kan doen.”

Voor de wedstrijd tegen Anderlecht werd gehoopt dat de terugkeer van Faris Haroun in de basiself de ploeg in een positieve flow kon brengen. Helaas ondervond hij na 25 minuten opnieuw last van zijn blessure en moest Karel Van Roose sneller dan verwacht zijn plaats op het veld innemen. “Dat was geen eenvoudige opgave, maar je moet op zo’n momenten gewoon het verstand op nul plaatsen en meteen vlammen. Je bent er altijd op voorbereid dat je moet invallen, al had ik het niet zo snel verwacht. Faris had gisteren goed getraind en niets gevoeld.” Ook Karel onthoudt van deze wedstrijd vooral de tweede helft: “Ik vond dat er vandaag absoluut iets inzat. De tweede helft was duidelijk voor ons nadat de eerste helft voor Anderlecht was. We hebben een aantal kansen gehad, niet de grootste, maar er kan altijd wel één binnen vallen. Helaas hadden we dat geluk niet.”

Met de wedstrijd tegen Lierse staat volgende weekend een cruciale wedstrijd in de strijd voor het behoud op het programma. Hoe kijken de spelers daar tegen aan? Buysse: “We hebben nog vijf wedstrijden te gaan, waarvan iedere wedstrijd belangrijk is. De wedstrijd tegen Lierse is vanzelfsprekend belangrijk, want als zij winnen komen zij weer een beetje dichterbij. Daar gaan we echter niet van uit. We weten dat we voor ieder punten zullen moeten vechten en dat zullen we ook doen. Ik denk dat heel de kleedkamer ook nog gelooft in het behoud.” Stephen Buyl deelt die mening: “We zijn overtuigd dat we in eerste zullen blijven. Komende zaterdag is één van de belangrijkste van het seizoen. Als we daar niet verliezen is Lierse uitgeteld en hebben we nog twee thuismatchen waarin we het volledig kunnen afmaken. Het is dan ook jammer om zo’n matchen te moeten missen (Buyl liep zondagavond zijn vijfde gele kaart op en is geschorst).”

Komende woensdag staat eerst nog de terugwedstrijd van de halve finale in de Beker van België. Hoewel Club Brugge de heenwedstrijd overtuigend won, is het zeker geen overbodige wedstrijd voor Karel Van Roose: “Een derby is altijd mooi!”

Origineel gepost op www.cerclebrugge.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.