OHL – Cercle eindigt op 3-0: Cercle kan zegereeks niet verderzetten

Op deze Tweede Kerstag hoopte Cercle de lijn van het mooie voetbal en de resultaten van de voorbije weken door te trekken en zo een mooie reeks neer te zetten. Oud-Heverlee Leuven moest daarentegen op zoek naar een overwinning om het degradatiespook achter zich te houden.

Meteen na de aftrap werd snel druk gezet door de thuisploeg, wat resulteerde in een aantal kansen. De wedstrijd was nog geen twee minuten ver of David Wijns trapte de bal voorbij Delle. Scheidsrechter Luc Wouters keurde het doelpunt echter af wegens buitenspel. De druk van Leuven bleef echter aanhouden. Op hoekschop keerde Delle nog een trap van Thomspon, Kostovski trapte de afvallende bal echter hard in doel.

Cercle had niet meteen een antwoord in huis op het spel van OHL, dat aanvalslustig op zoek ging naar het tweede doelpunt. Dat viel in de 25ste minuut, toen Ruytinx diep werd gestuurd en de bal voorbij Delle plaatste. Tijd voor een antwoord van Cercle. Dat kwam er bijna op het halfuur. Een vrije trap van Cornelis bereikte Tim Smolders die de bal net naast kopte. In het volgende kwartier ging Cercle nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer, helaas zonder uitgespeelde kansen.
In het slot van de eerste helft kreeg Thibaut Van Acker een tweede keer geel voor een fout op Karel Geraerts. Rood dus, en Cercle kon met 10 spelers terug naar binnen voor de koffie.

De tweede helft werd aangevat met een wissel bij Cercle: Buyl bleef aan de kant voor Junior Kabananga. Met een nieuwe spits in het veld toonde Cercle meer aanvallende intenties, helaas zonder resultaat. Het doelpunt viel daarentegen aan de overkant. Na een snelle uitbraak bracht Bandalovski de bal voor doel waarna Ruytinx zijn tweede van de middag binnengleed.

Staelens probeerde meer aanval in het spel te brengen met de inbreng van Alessio Staelens. Het leverde echter niet meteen uitgespeelde kansen op. Een trap van Uchebo hoog over het kader was lang de enige noemenswaardige doelpoging van Groen-Zwart. Leuven kwam dichtbij een vierde treffer van de namiddag met een kopbal van Petterson. Het spel begon echter stilaan goed op en neer te gaan, maar Cercle was te slordig aan de bal om echte kansen te forceren. OHL morste echter evenzeer met de kansen, waardoor de 3-0 op het bord bleef. De wissel van Tim Smolders, die plaats maakte voor Jilke Deconinck, veranderde niets meer aan het spel. In de laatste minuut viel er wel nog een kans te noteren voor Cercle, maar de kopbal van Mertens werd op de lijn weggehaad. Een off-day voor Cercle, dat nu kan genieten van een welverdiende eindejaarsrust.