Communicatie in Lijn

Ik weet niet wat voor verrassing De Lijn voor ons in petto heeft deze maandag, maar het zal voor een heel deel mensen onaangenaam zijn vrees ik.
Toen ik eergisteren van mijn werk in Antwerpen met tram 8 naar Berchem spoorde (of moet het tramde zijn) merkte ik al dat er iets veranderd was aan de uurregeling van de lijn … namelijk er hing een uurregeling (wat dus voordien het geval niet was). Aangekomen in Gent zag ik dat ook daar alle uurregelingen vervangen waren door nieuwe met de melding “geldig van 9/01/05”. Dat ze daar vroeg bij zijn, allemaal geen probleem … en pech voor de mensen die nog es op de oude regeling willen kijken (alhoewel dat allemaal niet zoveel veranderd, toch niet voor mijn tramlijn in Gent). Eigenlijk was da allemaal nog niets toen ik terug naar mijn officiĆ«le woonplaats in West-Vlaanderen spoorde en buste… Kwam ik daar uit Brugge-station, zie ik daar Bus 53 staan op de plaats waar normaalgezien mijn gewone bus 793 moet staan. Gelukkig stond er naast 53 ook Jabbeke, zodat ik wist dat dit de te nemen bus was, de vroegere 793. De 793 verandert samen met een groot aantal andere streeklijnen vanaf maandag in een nieuw nummer. Voor de 793 Brugge-Gistel-Oostende zelfs in 2 nummers de 52: Brugge-Gistel-Oostende en de 53: Jabbeke. Ge moogt mij een muggezifter noemen en ik zal da waarschijnlijk nog beamen ook, maar naar mijn gedacht mocht De Lijn daarover toch wel eens communiceren met zijn klanten. De ‘793’ is een begrip in mijn geboortestreek en geloof mij, veel mensen zullen toch wel eens raar opkijken als ze maandag de ’52’ of ’53’ zien afkomen. Oh ja, mijn buschauffeur was te ijverig zodat hij vandaag al met de ’53’ reed …

2 Reacties

  1. Wel, in ieder geval hier in Oostende kregen wij een uitgebreide en kleurrijke infofolder in de bus met alle nieuwe nummers van de lijnen van De Lijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.