Musik Stik

Stijn wierp mij een ‘stokje’ toe over muziek. Met een kattensprong kon ik die nog net van de diepten der vergeetput redden, zie alhier dus het resultaat …

1.Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer ?
Met kerst en nieuw is da wat aangegroeid door een familiale bijeenkomst. Zit nu aan iets meer dan 7 gig.

2.Wat is je laatst gekochte cd ?
Met al die feestdagen heb ik nogal wa ceedees gekocht, maar mijn laatste moet toch wel KleinKunst 5 zijn.

3.Wat is letterlijk het laatst geluisterde nr voor je dit bericht las ?
Iron Maiden – Fear of the Dark (live)

4.Geef 4 nrs door die je heel vaak luistert of die veel voor je betekenen.
Aaaargh, keuze’s maken en slechts vier grmbl, dit wordt tandenknarsen
* Radiohead – Paranoid Android: ik denk dat ik hier eigenlijk alle album’s van Radiohead kan plaatsen (behalve de eerste: Pablo Honey), maar allé dit nummer ter vertegenwoordiging van mijn “zielsgroep”.
* Raymond Van het Groenewoud – 2 meisjes: een nummer die mij sowieso kippevel bezorgt. Hoorde ik voor het eerst 6 jaar geleden op de Pure Music-cd met Radio-orkest. Pas nu met 100 op 1 hoorde ik het in zijn originele vorm. En ik weet niet te zeggen welke de beste is. Allebei hemels en minstens even hemelse herinneringen.
* Europe – Final Countdown: i know, i know … een slecht eighties-nummer voor mensen met nekhaar en dergelijke, maar als er nu één nummer is waar emoties mij door de keel kunnen gieren en waar ik tonnen herinneringen aan heb met kilo’s betekenis aan hecht… lang leve faktafelkulakkersolo‘s
* Saint-Germain – Rose Rouge: eigenlijk ligt gewoon “Tourist” hier nog altijd veel op, in de voorbije 5 jaar grijsgedraaid en dit kan vreemd klinken, maar het betekende ook mijn introductie in de fantastische jazz van Miles Davis en Dave Brubeck.

5. Aan welke 3 (4 of 5 is te zot) personen geef jij het stokje door en waarom ?
Ten eerste aan Sita gewoon omdat het een schat van een mens is, met een fantastisch humeur, een schitterende muzieksmaak en om haar aan te porren eindelijk es van een blog werk te maken. Ten tweede aan Siegfried omdat hij mijn eerste bezoeker was :), mede-westvlaming en vooral republikeins wapenbroeder. Ten derde aan Netsensei omdat ik hem nu al meer dan een maand nie meer tegenkom op mijne trein en net dan ontdek dat hij al eeuwen een blog heeft. Hopelijk zetten ze mij hiervoor niet tegen de muur.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.