Unitaire logica

Edit: Eric Hennekam stuurde mij zoeven het bericht dat het allemaal op een typfout berust en dat het Beveren in plaats van Bergen/Mons moest zijn … zodoende heeft heel mijn tirade geen enkele zin meer en heb ik de post verwijderd. Hij blijft natuurlijk wel nog altijd leesbaar via deze link.

5 Reacties

 1. Eigenlijk wel een geruststelling. Stel je voor… Den deze heeft ook een professioneel verleden in de administratie van een aantal op en top Vlaamse vzw’s. (niet die van ’t Belang voor de goede orde!)

 2. Indien de auteur de eerste alinea van het recent in de Bibliotheek- en Archiefgids verschenen artikel over het IAVA-project had gelezen i.p.v. enkel het op de VVBAD-webstek te raadplegen abstract kon hij zich de moeite van deze tirade tegen de ogenschijnlijke domheid van het Rijksarchief uitgespaard hebben. Volgende keer eerst eens verder informatie inwinnen vooraleer te dreigen met parlementaire vragen?

 3. @ Paul Drossens:
  Ten eerste bedankt voor uw reactie.
  Ten tweede, mijn bericht was een spontane uit-de-buik-reactie op het bericht dat ik las op het forum van Eric Hennekam. Eric staat ervoor bekend steeds degelijke en correcte informatie aan te leveren. Toen ik zijn bericht waarover sprake las, heb ik daar, zoals het een weblog betaamt, spontaan op gereageerd. Korte tijd later berichtte Eric mij dat hij een kleine fout gemaakt had. Toen heb ik meteen de desbetreffende post naar de achtergrond verplaatst, maar er op de weblog zelf naar verwezen omdat ik niet de persoon ben van berichten plots te verwijderen. Berichten gebaseerd op foute informatie hebben ook hun waarde. Verder was mijn uitspraak over een parlementaire vraag eerder een boutade. Wees gerust, mocht ik uiteindelijk van plan geweest zijn hier een parlementaire vraag uit te puren dan zou ik mij veel beter gedocumenteerd hebben. Als historicus baseer ik mij nooit enkel en alleen op één bron ALS de tekst die eruit voortkomt v

 4. van enig wetenschappelijk of officieel belang is. Totnogtoe hechtte ik aan mijn weblog niet veel meer belang dan “toogpraat”, maar blijkbaar zal ik mij ook hier wat mogen verwetenschappelijken.
  Tot slot, mocht ik met mijn post enig afbreuk hebben gedaan aan de werkzaamheden van IAVA, het Rijksarchief of anderen betrokkenen en deze op welke manier dan ook gekwetst of beledigd hebben, dan hoop ik dat zij mijn oprechte excuses hiertoe aanvaarden.

  Met zeer vriendelijke groeten,

  Tom Cobbaert

 5. No hard feelings. De archiefwereld is zo al klein genoeg. Er is geen reden om over een dergelijk fait divers veel heisa te maken.
  Met vriendelijke groet, Paul Drossens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.