Cercle – Tubeke: voorbeschouwing

Na twee speeldagen staat Cercle met één punt op de vijfde plaats die het deelt met de helft van het klassement. Na hun winstpartij tegen Antwerp staat Lommel momenteel alleen eerste met zeven punten en kunnen dit weekend enkel bijgehaald worden door Union Sint-Gillis of Lierse. Mits winst tegen Tubeke kan Cercle terug aansluiting vinden bij Antwerp in het ‘midden’ van het klassement.

Ook tegenstander Tubeke staat momenteel met één punt achteraan het klassement. Na een 2-2 gelijkspel tegen Union Sint-Gillis op de openingsspeeldag kregen ze vorige week een 0-4 pandoering van leider Lommel. Een wedstrijd met gevolgen voor de Brabanders. Spits Mamadou Diallo (niet te vergissen met onze Amadou Diallo) werd geschorst met een rode kaart én het bestuur van Tubeke stuurde kersvers trainer Thierry Goudet de laan uit. De Fransman nam na vorig seizoen het trainerschap over van zijn landgenoot Colbert Marlot, maar na drie maanden bleek hij niet te voldoen. Terwijl de geel-roden op zoek gaan naar een nieuwe trainer neemt de rest van de staf de trainerstaken over. Niet meteen een ideale uitgangspositie voor de bezoekers.

Toch is tegenstander Tubeke niet te onderschatten. Vorig seizoen ging groen-zwart tweemaal kansloos onderuit tegen de Tubiziens die lange tijd de leiding van de competitie in handen hadden. In de thuiswedstrijd ging Cercle met 1-3 de boot in, een wedstrijd waarin Keita, Diallo en Laurent de thuisdefensie het nakijken gaf. De enige wedstrijd waarin de ondertussen alweer vertrokken Griekse verdediger Roussos voor Cercle aan de aftrap kwam. In de terugwedstrijd, op de dag dat Peter Sagen de Ronde van Vlaanderen won, verloor Cercle met 2-0 op het veld van Tubeke, opnieuw na een kansloze wedstrijd voor onze jongens. De wedstrijd van morgen vormt dus een unieke kans om revanche te nemen voor de twee nederlagen van vorige seizoen.

Coach Vincent Euvrard kan beroep doen op dezelfde selectie van vorige week. Verdediger Pierre Bourdin werd gisteren vrijgesproken van een schorsing na zijn discutabele rode kaart tijdens de wedstrijd tegen Lierse. De geschillencommissie oordeelde dat “Bourdin zijn tegenstander louter een mogelijke doelkans ontneemt, zonder dat er daarbij sprake is van brutaliteit of te grote intensiteit” en dat de uitsluiting hiervoor voldoende was.

De selectie van Cercle bestaat dus uit: Vanderschaeghe, Luissint, Van Belle, Kchab, Naudts, Galvez Lopez, Kis, Bourdin, Diallo, De Schrijver, Coussement, Dewaele, Van Roose, Maertens, Haroun, Yagan, Lentz, Fabris en De Schampeleer.

De selectie van Tubeke is momenteel nog niet bekend, maar zeker is alvast dat de rood-geschorste Mamadou Diallo niet aan de aftrap komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.