Vrtnieuws.net wordt deredactie.be…

(Bericht VRTNieuws.net)

… alleen jammer dat ze die domeinnaam niet in handen hebben. Of Koen Van Hecke van Brandy.be zou een contract moeten hebben met de VRT. En het is een beetje sullig om te opereren onder een domeinnaam die de jouwe niet is.

Edit1:
Blijkbaar heeft de VRT inderdaad een contract met Brandy voor de restyling van VRTNieuws.net naar DeRedactie.be. Mijn opmerking was gebaseerd op “reasonable doubt” die ik beargumenteer in de reacties hieronder…

Edit2:
Ha, dan was ik toch niet de enige mens met “reasonable doubt”. Maar enfin, laten Bram en ik het dan maar op onze naam schrijven dat de VRT, lees Brandy.be, snel snel een redirect heeft moeten instellen ;).

Edit3:
Ik zal eens een e-berichtje sturen naar minister Bourgeois of hij er akkoord mee is dat de VRT diensten uitbesteedt aan een Gents bedrijf dat op haar website geen gebenedijd woord Nederlands kan hanteren… En nu mogen jullie mij allemaal uitschelden voor conservatieve taalpurist, maar ik ben tenminste nog trots op mijn taal. De mensen van Brandy.be duidelijk niet.

Edit4:
Nu dat ‘k wat door die mensen hun website aan het snuffelen was, kwam op deze pagina terecht. Het gezicht van die hardwerkende mens kwam me precies bekend voor. Tot mijn euro viel en ik Biestie, ook bekend als Tom Van der Biest, herkende. Altijd leuk om te zien waar je oude kotgenoten terechtkomen.

6 Reacties

 1. Het is een beetje sullig om brandy.be nog eens niet te bezoeken.. Als je dat had gedaan zag je dat die ook radio2 hebben gerestyled, dus natuurlijk heeft brandy nu ook een contract met de vrt.
  en die domeinnaam-owner wordt vanaf het moment dat de site operatief is overgedragen aan de bevoegde personen bij vrt

 2. Beste Tom,
  Brandy.be had ik zeker bezocht, een logische reflex inderdaad… en ja ik had gezien dat ze Radio2 Het is mijns inziens echter nog niet logisch dat op de dag ze het idee van deredactie.be publiek lanceren die domeinnaam nog op naam laten staan van het bureau. Dit had überhaupt meteen al zo moeten zijn. Trouwens waarom registreren ze via Brandy.be als ze voor hun overige domeinnamen blijkbaar geregistreerd hebben via Belnet (wat de logische gang van zaken is). Op de dag van de publieke lancering van de domeinnaam zou het evenmin mogen zijn dat er nog gerefereerd wordt naar bNamed.net.
  Daarom dat ik het allemaal niet zo evident vond dat ze de domeinnaam al in handen hadden. Die domeinnaam had eigenlijk vanaf vandaag al in hun handen moeten zijn én er had al minstens iets online moeten staan dat naar VRTNieuws.net doorverwijst.
  Enfin, toch bedankt om te reageren.

 3. “…is dat de VRT diensten uitbesteed aan een Gents bedrijf…”
  Leuke dt-fout voor een taalpurist!
  Grapje, Tom 😉

  “…ik ben tenminste nog trots op mijn taal. De mensen van Brandy.be duidelijk niet.”

  Is dat geen voorbarige conclusie? Ik ben ook eens op hun site gaan kijken, en het blijkt dat ze ook voor Q-music, 4fm, en Donna gewerkt hebben. Vrijwel elk groot Vlaams station kent Brandy dus al. Als ik ’n website moet ontwerpen voor een bedrijf dat zich internationaal wil profileren, lijken Engels en Frans me ook meer geschikt dan het Nederlands (waarmee je alleen de Nederlandse markt aanboort). Een logische beslissing als al je potentiële nieuwe klanten zich in het buitenland bevinden. Met taalfierheid heeft dat weinig te maken denk ik, wie weet citeren die mannen wel uit het oeuvre van Hugo Claus tijdens hun middagpauze.
  Ik vraag me na net geen 200 dagen communautair verstoppertje spelen wel af of hun contract met de VRT in het Nederlands of het Waals is opgesteld 😉
  Groetjes!

 4. Dt-fouten, ik heb er een patent op als ik in de vlucht schrijf. En mezelf noem ik zeker geen taalpurist, het was eerder anticiperen op eventuele reacties ;).
  Het is inderdaad wel een beetje gelardeerd om “trots” te gebruiken en voorbarig om de mannen van Brandy daarvan te beschuldigen. Maar van een beetje uitdagen ben ik nooit vies. Ik ben persoonlijk vrij gevoelig aan taalgebruik en in die zin noem ik me dan ook flamingant. Niet zozeer vanuit één of ander nationalisme dus. Ik aanvaard dat taal dynamisch is, maar het is er vaak wel over. Precies of het Nederlands voor niets meer goed is. Artiesten argumenteren dat je er niet mee kunt zingen en marketingmensen zeggen dat het geen uitstraling heeft. En laat het nu net die laatste categorie zijn die ons opzadelt met een kutterm als “kids”. Den eersten die mijn kinderen ooit “kids” gaat noemen, die mag stante pede zijn/haar tanden bijeenzoeken tussen de kasseien.
  Akkoord we moeten ons nu niet gaan beperken tot het Nederlands, zeker niet als ze hun internationaal willen gaan profileren. Maar dan komt het klootzakske in mij naar boven dat zich afvraagt “ha, en is het Frans dan nog een taal met internationale uitstraling? My ass/mon derrière/mijn reet ja.”
  Enfin, ze zijn zij vrij te doen wat ze willen hoor, daarvoor ben ik dan weer iets te veel liberaal, maar ik wou ietwat chargerend mijn ongenoegen laten uiten dat men te pas en te onpas zijn toevlucht zoekt in het Engels, terwijl onze taal naar mijn aanvoelen toch zo mooi is.

  PS: ik hoop dat het niet in het Waals is, want daar verstaat een mens evenveel van als ene Limburger iets van mijn West-Vlaams.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.