The story ends here …

Een aantal wist het al, sommigen zullen het verwacht hebben na de oorverdovende stilte van de laatste maanden, voor nog anderen zal dit een complete verrassing zijn, het mag zijn wat het wil, voor allen heb ik hier maar één boodschap: ik stop met deze blog. Hardcore-bloggers zullen mij een ‘plooier’ vinden, sommigen zullen het jammer vinden, maar de meesten zal het onverschillig laten denk ik 😉
Mijn argumenten ? Heel divers, maar het komt voornamelijk hier op neer: geen tijd… de ideëen en de inspiratie zijn er wel, maar ik heb gewoon geen tijd meer om die uit te werken en hier online te gooien. Eén of andere die-hard-blogger zal zeggen dat ik er dan maar tijd moet voor maken, maar de weinige vrije tijd die mij heden nog rest spendeer ik liever aan een vriendin, vrienden, familie, kortom aan mijn sociaal leven.
Wanneer ik er 10 maanden geleden aan begon, was dit, zoals de meesten, uit nieuwsgierigheid (“we gaan es zien wat dat is”), ten tweede uit verveling: het was winter, ik had weinig om handen en had wel een paar ideetjes, mijn persoonlijke website was trouwens aan een update toe. Eens begonnen bleek het een handige psychologische uitlaatklep, een plaats waar ik een aantal frustraties van mij af kon schrijven. Het persoonlijke van die posts sprak heel wat bezoekers aan. Al snel begon ik over alles en nog wat te posten, zodat het geheel een beetje onoverzichtelijk was. Eigenlijk heeft dat allemaal zeer goed gelopen tot de zomer (en die begon in mei) kwam. Dagelijks posten zat er al helemaal niet meer in, al had ik wel mijn piekjes van 3 posts op een dag. Toen de zomermaanden er waren was het vet al helemaal van de soep, al zal het wel niet aan het mooie weer gelegen hebben. Ik plande de draad her op te pikken in september. Dat lukte eventjes, maar toen oktober kwam, was het einde bezegeld. Een vriendin, bestuurslid van een paar verenigingen, post-academische (avond)opleiding webdeveloper, meer werk op het werk, … allemaal zaken die er sowieso voor zorgden dat ik minder tijd had, om dan nog tijd te besteden aan een blog… naaaah dat had ik er niet voor over en zodus maakte ik de beslissing om te stoppen, met TomC.be. Een mail van mijn provider met de vraag of ik het domein www.tomc.be nog wil verlengen, bespoedigde mijn beslissing nog wat. Ik heb geen zin om geld in een domeinnaam te stoppen die ik toch niet gebruik.
Wat brengt de toekomst, nu TomC.be verdwijnt. Geen idee. Eén ding is zeker: vanaf 17 december 2005 verdwijnt TomC.be uit de DNS-registers. Deze website wordt wel ergens gebackupt voor de mensen die nog eens iets terug willen lezen (ik zou niet weten wat, mor soit). Verdere evoluties zijn te volgen via https://tomcobbaert.eu (mijn reservedomein). Tot 17/12 wijst hij door naar hier, nadien … naar ergens anders 😉 Mocht ik ooit met een nieuwe blog beginnen, zal je de weg er naar toe via daar kunnen vinden.
Mij rest eigenlijk niet veel meer dan iedere bezoeker te bedanken voor zijn … euhm … bezoek en eventueel commentaar. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat bezoekers nooit een reden zijn geweest om te schrijven of vol te houden, maar het moet wel gezegd dat het altijd aangenaam was een reactie te ontvangen. Ik denk dan in het bijzonder aan die paar nieuwe mensen die ik (tot op zekere hoogte / de één al wat meer dan de ander) heb leren kennen via deze blog: Veronika L, Siegfried B, Herman B, Steven D, Peter D, … en ook aan de paar die ik, al dan niet met succes heb aangezet tot bloggen: Sita V, Teis D (TD I), Tijl D (TD II), …
Voila, post 126 zit er op, geen mooi getal om mee te eindigen, maar allé, een mens moet ergens stoppen.
Bedankt en tot de volgende…

Tom

8 Reacties

  1. Haaj die Tom, wat kan ik anders doen dan eens wanhopig met mijn ogen draaien!
    Maar ik ken het tijdsprobleem maar al te goed, ik post nu nog maar om de paar dagen en het moet een beetje interessant blijven, he.
    Fin, jammer allemaal maar ik heb genoten van je pennevruchten. Tot eens een wijntje, kaarsje en kaasje, je weet wel. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.