A working Story

Ik prijs mij gelukkig dat ik geen student meer ben en dus niet meer in de blok zit.
Mijn kotgenoten hier op de Kwintensberg die wel examens hebben, zijn minder fortuinlijk. Naast de gloednieuwe studio’s is er in dit gebouw ook plaats voor een handelsruimte. Nadat het oorspronkelijk idee van een Spar werd afgevoerd, kwam de Story Scientia op de proppen. Toen ik dat in november hoorde, vond ik dat zelfs een heel goed idee. Als er nu iets is waar je zeker geen overlast mee zult hebben is het wel een boekenwinkel … maar dat was buiten de Story Scientia gerekend. Die kregen plots het verrukkelijke idee om de verbouwingswerken net na het kerstbouwverlof aan te vatten. Niet toevallig ook de periode waar 90% van dit kot hier zich de ziel uit het lijf studeert om de slagen voor examens. Acht uur constante drilboren, hamerkloppen en slijpschijven zijn niet meteen de meeste bevordelijke achtergrondgeluiden om bijvoorbeeld analytische wiskunde er door te draaien. En of je nu op het gelijkvloers zit of op het derde, het horen doe je zo … zelfs met de beste oordoppen die ik ooit geweten heb (mijn zus hoort ermee haar lief niet eens snurken … top gear dus ;)).
Op ons kotforum hebben we er een gans topic gewijd. De meesten zijn gewoon terug naar huis gekeerd om te blokken en zelf heb ik er als werkmens weinig last van, want ik ben weg voor ze beginnen en ben terug nadat ze klaar zijn. Maar niet iedereen bezit over de mogelijkheid om zo naar huis te gaan. Een aantal moedigen hebben dan ook al het plan opgevat om de opdrachtgevers van de werken (de Story dus) in kortgeding te dwingen de werken stil te leggen. Zelf heb ik per mail de Story Scientia en de kotbaas op de hoogte gebracht. Die zit natuurlijk zelf ook met de zaak verveeld en is gisterenochtend met de werkmannen gaan praten. Die hebben beloofd om “geconcentreerd, in groep” te boren … maar of dat echt werkt ???
De werken zijn noodzakelijk en we zullen er eens doormoeten, maar je kan niet ontkennen dat dit voor een wetenschappelijke boekhandel, die toch studenten tot één van zijn grootste klantensegementen mag rekenen, een zeer ongelukkig timing is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.