Cercle – Lierse eindigt op de eerste brilscore van dit seizoen

In het kader van de Week van het Niet Aangeboren Hersenletsel (NHA) ging een mooi eerbetoon aan Cercle-supporter Dirk Schockaert de wedstrijd vooraf. Cercle begon aan de wedstrijd met een onuitgegeven elftal. Bourdin, Diarra en Dewaele vormden de driemansdefensie achterin. Kchab en Galvez-Lopez bevolkten de flanken, Maertens en Fabris het middenveld. Yagan, Kis en Bertaccini tenslotte positioneerden zich in de aanval.

Cercle startte met aanvallende intenties en claimde het grootste deel van de eerste helft het balbezit. In het openingskwartier had Gilles Dewaele de beste kans toen hij vanuit een scherpe hoek op de Lierse doelman Vanhamel besloot. Kort daarop zoefde een schot uit tweede lijn van Maertens nipt over doel. Na een twintigtal minuten werd Cercle echter met pech geconfronteerd toen Fabris geblesseerd van het veld moest toen zijn voet in het gras bleef steken. Aan de overzijde toonde Masika zich de meest bedrijvige Pallieter, maar veel kansen leverde dat niet op. Op het halfuur kampeerde Groen-Zwart aan het doel van Vanhamel. De kort opeenvolgende pogingen van Kis en Bertaccini gingen niet in doel. Al werd Bertaccini onterecht afgevlagd voor buitenspel terwijl hij de bal naast Vanhamel in doel legde.

Groen-Zwart werd eveneens benadeeld toen bij de aanvang van de tweede helft een fout op Kis in de zestien niet bestraft werd. Lierse kwam snediger uit de kleedkamer en versierde een aantal kleine kansen langs Masika en Benson. De gevaarlijkste poging van de bezoekers liep via Dylan De Belder die de achterlijn haalde en de bal terug legde op een volledig vrijstaande Masika, zijn schot ging over doel. Aan de overzijde dook Yagan twee maal gevaarlijk op voor Vanhamel, die de bal telkens met de voet ongevaarlijk maakte. Een knap schot van Galvez-Lopez ging kort daarop via een Liers been in hoekschop.

Mooi voetbal kregen we ook in de tweede helft niet te zien. De hoge foutenlast van Lierse, met vijf gele kaarten en meer dan twintig gefloten fouten, was daar het beste bewijs van. Cercle kon amper profiteren van het matige spel van de bezoekers. Met de inbreng van Soumah hoopte coach Euvrard meer aanvallende impulsen in het spel te krijgen. De slotminuten waren echter voor de Pallieters met verschillende kansen voor Benson. Gelukkig kon De Bie zijn netten schoon houden en zo een punt voor Cercle uit de brand slepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.