[WeekBlog4] 2+2=5

Maandag Pas vandaag krijg ik het eerste nummer van De Soir / Le Standaard onder ogen. “België moet blijven, zegt 93 procent van de Vlamingen en 98 procent van de Franstaligen” luidt de kop. Wat opnieuw bevestigt dat peilingen geen zier waard zijn. Dat zoiets verschijnt in Le Soir kan ik nog begrijpen, maar in De Standaard. Nee, ik ben geen kleinzierige flamingant die terugwil naar het AVV-VVK-tijdperk, maar toch … Van een kwaliteitskrant kun je toch verwachten dat ze dergelijke cijfers verder gaan duiden. Als resultaat van een enquête is dat mogelijk, maar slechts 7% van de Vlamingen dat voor het einde van België zou zijn, is een politiek onwezenlijk cijfer. Een kwaliteitskrant zou er wel kunnen op wijzen dat dit niet klopt met ongeveer 6% N-VA’ers, 23% VB’ers (akkoord, waarvan niet iedereen “separatist”) en verdwaalde flaminganten bij CD&V, VLD en sp.a-SPIRIT. En blijkaar is het nog een hele maand Soir/Standaard, de zelfverklaarde standaard zet haar weg naar de krochten van de journalistiek gestaag verder… samen met de rest van Vlaamse kranten.

Dinsdag Deze namiddag moest ik onverwacht van Antwerpen naar Brussel, miste net de tram naar Antwerpen-Berchem en de combinatie van zon en een overschot aan tijd deden mij naar Antwerpen-Centraal begeven. Daar aangekomen werd ik geconfronteerd met een doorverwijzing naar spoor 22. Had ik last van mijn eerste zonneslag van 2007 of begon ik dubbel te zien. Tot het bij mij begon te dagen dat A’pen-C’aal zichzelf verdiept had en naast spoor 1 tot 6, nu ook beschikte over spoor 21 tot 24. De nummers 7 tot 20 zijn (voorlopig) onbestaande, maar dat zal wel iets te maken hebben met het feit dat de 20’er sporen op -2 liggen. Vol nieuwsgierigheid daalde ik af in de “put” zoals de NMBS het zelf noemt. “Shock and awe” was mijn deel, en dat begon al op de roltrappen naar beneden. De ‘up and down’-roltrap is algemeen bekend, de horizontale ken ik vooral van Zaventem, maar een combinatie tussen beide was mij vooralsnog onbekend. Zo ook voor de man voor mij, die even zijn eigen voeten niet meer vertrouwde. Beneden op vaste grond aangekomen, draaide ik mij instinctief om en aanschouwde vanuit de diepte de sowieso al fantastische halmuur van het stationsgebouw. Beneden ziet het er trouwens hypermodern uit met heel mooie en goede signalisatie (zoals de exit-mannekes in de muurstenen uitgehouwen). Fantastische foto’s kun je hier vinden.

Woensdag Zo ergens rond kwart na 10 zitten we na een cinemabezoekje (“300“) op bus 5 richting Zwijnaarde. Net wanneer we in de Steenakker (Nieuw-Gent) uitstappen valt de absolute duisternis om ons heen. Stroompanne! Mensen komen langzaamaan naar buiten met “tars/tast/piel/zak”-lampen of steken binnen kaarsjes aan. Het UZ heeft gelukkig haar eigen generatoren. We genieten van de stilte, van de duisternis, van de nacht … In de verte zien we toch nog wat oranje lichtpollutie. De ramptoerist in ons komt naar boven, zou het enkel in Nieuw-Gent zijn of in heel de stad. En wat met de foor, mensen onderste boven in de Eclips of op de tast in het spookkot. SMS-contacten worden gelegd: “in de dorpskom baadt alles in het fluoroze”, mhhh nog licht in de Kuip dus … “op weg naar huis van de Quetzal, hier is alles donker”, ha alvast stroompanne van het UZ tot het Sint-Pietersplein. Maar de ramptoerist moet morgen werken, we kruipen in alle stilte en duisternis in ons bed. Zalig die rust, zo zou iedere nacht moeten zijn, donker… Ktsz…bzzzzzz… de frigo schiet weer aan. Terug mee met de stroom van de tijd…

Donderdag Oef … de website van ’t werk werkt eindelijk degelijk onder Firefox en Opera. Het development bureau heeft de scroll-buggy’s zijn opgeruimd, 3 cheers for them … hip hip hooray. Al moet ik nu ook weer niet te enthousiast zijn. Als Zeldman-aanhanger pleit ik voor een complete compliance met webstandaarden en dat zou enkel probleempjes mogen opleveren in IE (al betert dit versie per versie) en niet in FF, Opera, Safari, Camino et les autres. Enfin, deze website is alvast XHTML 1.0 Transitional Valid. En dat probeer ik voor al mijn recente sites te doen (binnenkort vind je daar zeker meer over op deze site).

Vrijdag Net voor het bloggen nog even op SecondLife geweest. Dat was ondertussen al een week of 2 geleden. Verschillende omstandigheden hebben er voor gezorgd dat ik vrij zuinig moest zijn met mijn tijd. Enfin, vandaag dus terug eens gaan piepen. Op Info Island / Second Life Library was het rustig, een paar korte gesprekjes gevoerd en kennisgemaakt met de AI “Hallie”, de humoristische zus van HAL3000. Eventjes ook vlug geteleporteerd naar het huis van Koen T’Sjien/Theas. Hij had maar een paar minuutjes tijd. We hebben een zeer kort gesprekje gevoerd waar ik me voorstelde, hij één van mijn bovenburen op het werk kent en DS zeer slecht geïnformeerd (tiens tiens) is over de lijstvorming van SPIRIT. Alvast al afgesproken voor de volgende keer. Ik mag zeker ook niet vergeten dat het zondag opnieuw vergadering is van de Second Life Archivists… en ik heb twee weken geleden al een vergadering gemist. Naast mijn 1st life moet ik nu ook al in mijn 2nd life beginnen plannen. En ik ben daar zo goed in …

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.