[WeekBlog0] Down is the New Up

Et voila, iets meer dan 2 jaar na mijn eerste stappen in de wereld van het bloggen, en exact een jaar en vier maanden na het einde van dat eerste blogavontuur, waag ik een nieuwe poging. De redenen waarom ik [tom.cobbaert] aka TomC.be gestopt ben, namelijk te weinig tijd, een lief, gebrek aan motivatie, zijn met uitzondering van het laatste nog altijd geldig. Overschot van tijd is iets waar ik sinds mijn afstuderen in 2004 alleen maar van kan dromen. Er is altijd wel iets te doen geweest en als ik zo in mijn agenda kijk, ziet het er voor de komende maanden niet veel rustiger uit. Niet dat ik daar helemaal rouwig om ben, hoewel een deel van mijn dvd-collectie voorlopig onbekeken blijft, ik vele fantastische bioscoopervaringen gemist heb en ik een aantal vrienden heb verwaarloosd. Daartegenover staan verschillende engagementen in het (politieke) verenigingsleven, nieuwe vrienden, nieuwe levenslessen, nieuwe kennis en bovenal sinds een jaar en 2 maand een schitterend nieuw lief.

Waarom ik nu herbegonnen ben? Een eerste simpele reden is gewoon dat ik een nieuwe website nodig had, WordPress mij een handige CMS bleek en het nogal stom is WP te gebruiken zonder de blogmodule, de essentie van ’t spel eigenlijk. Ten tweede omdat je het tegenwoordig bijna amper nog kunt maken om geen blog te hebben, maar toch online aanwezig willen zijn. Het derde argument overvleugelt kort en bondig de twee vorige banale argumenten: goesting. Ik heb gewoon weer zin om publiekelijk mijn gedacht te zeggen over alles wat ik hoor, lees, zie en ervaar. Het kan pretentieus klinken en dat is het waarschijnlijk ook, maar ik ben weer volledig overtuigd dat ik weldegelijk iets te zeggen/schrijven heb. Over vele dingen vorm ik een, al dan niet degelijk beargumenteerde, mening en waarom zou ik die niet delen met mijn medemens. Er is al zoveel gezever en vuiligheid op het internet, waarom zou ik het mijne er niet bij mogen gooien? Enfin soit, het jeukte om zo nu en dan mijn mening en visie te laten horen en een weblog is daar een uitstekend therapeutisch en argumentsvormend middel voor.

Waarom denk ik het nu langer dan 10 maanden vol te houden? Een extra lief zal er niet bijkomen, ik heb al meer dan mijn handen vol (jaja, meer dan twee handjes vol, lucky me ;)) met één. Het risico dat ik nog minder tijd zal hebben dan nu is vrij onwaarschijnlijk, omdat ik graag nog een beetje een leven heb en ik het bloggen iets meer gepland heb. In tegenstelling tot TomC.be ga ik nu niet meer dagelijks bloggen, maar wekelijks. Ik heb één moment (normaliter vrijdagavond) vrijgemaakt om een tekst te plegen over de voorbije week, een weekblog dus. Zo voorkom ik het risico om inhoudsloze en overbodige berichten te schrijven en in een week tijd is de kans groter dat er een deftig(e) onderwerp(en) is om een mening over te slijten.

Bij deze is dit hier weer gelanceerd. Weest welkom, hopelijk veel leesplezier en laat bij voorkeur uw eigen gedacht horen.

Ciao,

Tom

2 Reacties

  1. En dat is toch wel deels te danken aan jou … ik gaf jou een duw in de richting van het bloggen … jij gaf me een duwtje om terug te beginnen. Ik hoop dat iedereen er opnieuw toch iets van geniet aan heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.