Was Maes nu ?

Ze moeten weten wat ze schrijven hé, bij Vrtnieuws.net …
Vandaag, over de kwaliteit van pilsbieren schrijven ze eerst het volgende:

Er zit te veel water in een derde van de pilsbieren die in ons land worden verkocht. Dat blijkt uit een studie van Test-Aankoop. Het gaat vooral om huismerken van supermarktketens zoals Aro en Cara, maar ook om bekende bieren zoals Maes.

Maar een alinea verder

Dertien andere werden als goed beoordeeld, waaronder de drie tenoren Jupiler, Stella en Maes.

Wat is het nu, is Maes nu goed of niet … Allé ja, de VRT moet het maar voor zichzelf eens duidelijk maken. Voor mij staat het al lang vast en ik hoef zelfs geen wetenschappelijke test te doen om te weten dat Maes minder dan 11°P heeft. Geblinddoekt smaak ik toch amper verschil tussen een Maes en een glas zerp water.
Wat trouwens de test betreft … Bavik doorstaat de smaakproef als enige in de categorie goed tot zeer goed ??? Sebiet gaan ze nog vertellen dat Bockor een ondergewaardeerde pils is … Soit ja, mijn pilsverbruik is toch sowieso al drastisch geminderd. Buiten een Stella’ke op een bbq ofzo, geef ik heden ten dage eerder de voorkeur aan een iets voller bier. Zoals die zalige Karmeliet gisteren in de (overigens bespottelijk dure) Opus Latino (gezellige setting, vreet goed gezelschap, maar zo heel veel gaan ze mij daar toch niet meer zien).

3 Reacties

  1. Pils is ook niet echt aan mij besteed. ’t Is maar als je ergens op bezoek bent en men biedt een pintje aan, dat ik niet zal weigeren. Hier staan er steevast enkele bakken abdijbieren klaar, met een mooi voorraadje in de frigo. Momenteel is dat Maredsous, Leffe Blond en Westmalle Tripel. Volgende keer zullen er wel weer een paar sixpackjes van een ander soort in terecht komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.