Stapke verder

Voila, weer een stapje verder in de ontwikkeling van mijn blog … alhoewel het nu eigenlijk vooral de laatste stap was in het integreren van de oude blog. Ik heb namelijk alle oude comments vanuit Haloscan (die ik gebruikte als comment-plugin bij Blogger) overgeplaatst naar WordPress. Het nadeel is dat dit volledig manueel diende te gebeuren. Er bestaat hiervoor wel een plugin, maar die vereist dat je het overzetten van blogger naar wordpress dan van zero herbegint en dat zag ik niet zitten. Dus heb ik mij nu een uurtje beziggehouden met het overzetten van comments … gelukkig dat ik nog maar twee maand bezigben, anders zou het gekkenwerk zijn.
De volgende stappen die ik wil zetten is de creatie van true static pages (niet degene die WP 1.5 aanmaakt, maar ’true’ static’s) voor mijn oude statische html-pagina’s, het in orde brengen van mijn sidebar-menu en tenslotte het vertalen van WP 1.5 naar ‘mijn’ nederlandstalige versie.

Verder ben ik nog steeds op zoek naar een decoder waarmee ik die gebruiksonvriendelijke cd-beveiliging (Copy Controlled) van EMI kan omzeilen. En dat is niet om iets illegaal te doen hoor Marcel, ik wil gewoon mijn ‘Hail to the Thief‘-cd van Radiohead op mijn Zen Micro krijgen. Liever zo met een eigen gekochte cd, dan dat ik bucht als Kazaa ga bezigen hé ….
Edit: Ik had zonet de geniale ingeving om mijn oude portable cd-writer van Acer boven te halen (khad ergens gelezen dat sommige drives beter overweg kunnen met CC-cd’s). En inderdaad, kan het cd’ke simpelweg rippen via WMP 10 of Musicmatch … alhoewel tis toch nie ideaal er zitten wat ‘spockskes’ in…

Tot slot, mijn plaat van de dag: ACDC – Thunderstruck … ik herinner mij nog als 12-jarige de MTV-clip waarbij ik als snotneus (en toen nog fervent liefhebber van Grieg en Mozart) tegen mijn vader zei: ’t zijn precies kiekens in een legbatterij (verwijzend naar de headbangende ACDC-fans in een metalen tribune/stellingenconstructie rond het podium) … en ziet … 12 jaren later headbang en luchtgitaar ik lustig mee als den DJ deze schijf laat weerklinken …

1 reactie

  1. Hahah, vond het ook een maf zicht, op mijn eerste fuiven, om al die jongeren rond mij te zien headbangen. Wanneer ze Nirvana speelden, kon je beter maken dat je weg was anders riskeerde je een kopstoot!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.