The local shop is back open

Schitterend nieuws toen ik vandaag thuiskwam. Eén van de eerste dingen dat ik doe als ik terug in Bekegem ben, is mij op de pot gaan zetten met de nieuwste Focus. Ik doorlees het “radio, televisie en entertainment magazine” altijd van achter naar voren om het interessantste eerst te hebben. Het schitterende nieuws kwam deze week uit de rubriek “Uitkijken naar …”, waar de aanraders op TV-vlak staan. En staat daar nu niet het schitterende nieuws dat The League of Gentlemen terug op Canvas komt … hoera hoera. Deze gitzwarte cult-comedy is een product van de, op comedy vlak, superieure BBC2-stal.
Voor de mensen die The League of Gentlemen niet kennen, even een korte introductie. Het speelt zich allemaal af in Royston Vasey, een bizar dorpje ergens in het noorden van Engeland. De bekendste inwoners zijn Tubs en Edward die een “local shop for local people” runnen. Ze hebben een afkeer van veranderingen en vreemdelingen (die wel eens in de handen van hun monsterlijke zoon David vallen). Daarnaast is er Pauline, de psychotische “restart-officer” met een pen-fetisj, die aanbeden wordt door Mickey Love. Verder hebben we nog Harvey & Val Denton en hun “evil twin daughters” die neefje Benjamin over de vloer krijgen en hem terroriseren met hun hygiëne- en paddenfetisj. Verder hebben we nog de homosexuele duitse leerkracht Herr Lip (come to me in private and i take you with my german mouth), de transsexuele taxichauffeur Barbara, de “lethal” dierenarts Chinnery en beenhouwer Briss, verantwoordelijk voor The Plague (met als voornaamste symptoom bloedneuzen), vettige Pop, … en nog vele vele meer.
Het geniale aan de serie is niet alleen de pekzwarte humor, maar ook het feit dat de alle rollen gespeeld worden door drie acteurs: Steve Pemberton, Mark Gatiss en Reece Shearsmith. Ondertussen zitten we al aan seizoen 3 van deze geniale reeks, waar ik al van de eerste minuut fan van was. Een aanrader voor de mensen die oa Little Britain geniaal vonden. Eerste van zes afleveringen: nu dinsdagnacht om 0u20

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.