Cercle en RWDM spelen 1-1 gelijk op het Oudenburgse gras

Een licht bewolkte hemel en een aangename temperatuur hadden op de Belgische nationale feestdag een aardig aantal supporters op de been gebracht voor de oefenwedstrijd tussen Cercle en RWDM. RWDM treedt dit seizoen aan in vierde klasse dankzij de overname van het stamnummer van Standaard Wetteren. De hoorbaar aanwezige delegatie uit Brussel zorgde voor een aangename ambiance naast het veld. De supporters werden helaas niet verwend met een doelpuntenfestival, de wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Cercle kwam aan de aftrap met Thomas De Bie in doel en De Kegel, Ivens, Lambot en Mestdagh in de verdedigende linie. Van Roose, Deconinck, Verkindere en Vandevelde namen het middenveld voor hun rekening, terwijl Valcke diep in de spits werd geposteerd met Naudts in zijn buurt.

De wedstrijd begon hoopgevend toen na amper zes minuten Tibo Vandevelde op links de achterlijn haalde en de centraal inlopende Ayron Verkindere kon bereiken. Verkindere trapte de bal hoog in doel en zette de bordjes op een 0-1 voorsprong. Nog eens zes minuten later hingen diezelfde bordjes opnieuw gelijk toen Ahipo Zahui een hoekschop van Bossio voorbij de De Bie in doel plaatste, 1-1.

De wedstrijd ging in het openingskwartier goed op en neer en na de gelijkmaker kwam RWDM nadrukkelijker aandringen in de zestien van Cercle. De drankpauze halverwege de eerste helft haalde echter de vaart uit de wedstrijd. Cercle trok de wedstrijd opnieuw naar zich toe, maar tot aan het slot van de eerste helft konden we enkel nog een mooie kopkans voor Verkindere (27′), een bloedneus voor Ivens (32′) na een duel en een vrije trap van Vandevelde (41′) noteren.

In de slotminuten van de eerste helft kwam Cercle opnieuw dicht bij een nieuwe voorsprong. Naudts kon na een stevige rush op rechts Valcke bereiken die zich vrij liep aan de overzijde. Doelman Kempeneer moest alles uit de kast halen om zijn trap uit doel te ranselen. De belegering hield aan met een poging van Ivens die een halve voet tekort kwam om de bal in doel te werken, kort daarop gevolgd door een harde trap uit de tweede lijn van Van Roose. De rebound van Lambot werd net voor de doellijn ontzet. Op slag van rust kreeg Benjamin Lambot een nieuwe kans toen hij vrij kon koppen op een hoekschop van Vandevelde. Het leer landde echter recht in de handen van de Molenbeekse goalie.

Vanderbiest bracht na de koffie vers bloed in de ploeg en verschoof daarbij ook een aantal pionnen. Dennes De Kegel en Sam Valcke mochten gaan rusten, Laurenz Simoens en Axel Bossekota namen hun plaats in. Vandevelde ging hierdoor iets meer centraal spelen, met Naudts als diepe spits. Na een kwartier mochten ook Niels Mestdagh en Karel Van Roose naar de kant en werden vervangen door Maxim Vandewalle en Jasper Ameye. Lambot werd een rij vooruit geschoven naar het middenveld. Ook bij de tegenstrever werden verschillende wissels doorgevoerd.

Onnodige foutjes langs beide zijden zorgden ervoor dat de wedstrijd niet meer het niveau haalde van voor de pauze. Het goede spel van het einde van de eerste helft was weer vergeten. Cercle liet RWDM meer in de wedstrijd komen wat resulteerde in een aantal goede kansen voor de Brusselaars. Groen-Zwart kon pas op het einde van de wedstrijd nog een aantal noemenswaardige kansen versieren. In de 85e minuut kon Simoens na een lange rush over links Naudts bereiken. Vanuit de draai ging zijn schot hard op doel af, maar daar stond de RWDM doelman paraat. Drie minuten later konden Naudts noch Simoens net niet bij de goede voorzet van Bossekota. De laatste kans van de wedstrijd was voor RWDM waarbij Cercle goed weg kwam toen de bal net naast het doelhout rolde.

Zo bleef de stand steken op 1-1, een billijk gelijkspel die bij de Molenbeekse aanhang als een overwinning werd gevierd. Cercle kan deze week de voorbereiding verder zetten met een nieuwe test komende zaterdag in Hamme.